marți, 6 august 2013

Noului născut

Bine ai venit pui de om în această lume, unde Dumnezeu te-a trimis să fii bucuria, împlinirea şi rodul iubirii a unui om şi a unei femei care s-au iubit, iar din iubirea lor ai răsărit tu.
Dumnezeu te-a trimis să cunoşti această lume cu tot ce EL a creat pentru fiinţa umană. Dumnezeu te-a trimis să te poţi bucura de dragostea femeii care te-a născut şi te va ajuta să creşti. Tu o vei iubi şi o vei chema mamă şi dincolo de moartea acesteia, pentru că în pântecele ei ai fost zămislit. Te vei bucura de dragostea omului din a cărui seminţenie ai răsărit, pe el îl vei chema tată, pentru că el va avea grijă ca ţie să nu-ţi lipsească nimic şi ca tu să ajungi om şi să-i duci numele mai departe.
Dumnezeu te-a trimis în această lume să te bucuri de zi şi de noapte, de luna ce luminează noaptea planeta; să te bucuri de strălucirea stelelor de pe cer, de razele soarelui şi de adierea vântului; să te bucuri de anotimpurile anului, care au frumuseţile lor fiecare; să te bucuri de codrul înverzit şi parfumat cu mii de feluri de parfumuri, emanate de mii şi mii de plante şi flori, care mai de care mai frumos mirositoare; să te bucuri de apele limpezi ce izvorăsc din cei mai înalţi munţi; să te bucuri privind păsările cerului şi ascultându-le cântul; să te bucuri de animalele sălbatice, de păsările şi animalele domestice care trăiesc în jurul omului.
Dumnezeu te-a trimis să te bucuri de copilăria şi adolescenţa ta; să te bucuri de maturitatea ta, să ştii ce înseamnă să fii iubit, soţ şi tată, să te bucuri de familia şi copiii tăi care îţi vor duce numele mai departe, cum şi tu ai dus numele tatălui tău; să te bucuri de bătrâneţea ta…
Da, pui de om, Dumnezeu te-a trimis în această lume, pe acest pământ, să cunoşti zâmbetul, tristeţea, bucuria, necazul, lacrima, durerea şi la final, îmi este greu să spun, dar, ca orice om venit în vizită pe acest pământ şi care s-a întors de unde a venit, şi tu vei face acelaşi lucru…

Gabriela ND 06 august 2013

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu